REKLAMANaturio_banner główny_styczeń 2020

PRZEMYSŁ I PRODUCENCI

Pozostałe

 

14 stycznia 2020, 08:50

Roślinny hamburger

Roślinny hamburger (Beyond Meat )

Amerykańska firma planuje podbić gusta zwolenników bezmięsnych przekąsek kolejnymi produktami. Impossible Foods wprowadzi na rynek wegańskie kiełbasy oraz wieprzowinę. Impossible Pork oraz Impossible Sausage mają powtórzyć sukces Impossible Burgera, który ma smak wołowiny – podaje „Rzeczpospolita”.

REKLAMA

Kiełbaski o smaku wieprzowiny są bezglutenowe, nie zawierają hormonów zwierzęcych ani antybiotyków. Powstają przy użyciu „hemu", cząsteczki roślinnej bogatej w m.in. żelazo, dającego roślinnej masie smak i wygląd mięsa. 

Od stycznia nowe produkty oferowane są w 139 restauracjach Burger King w USA. Po pozytywnym zakończeniu fazy testowej, nowe produkty mają trafić do stałego menu. Już teraz amerykańska sieć oferuje bezmięsnego burgera we wszystkich swoich restauracjach.

Impossible Foods rośnie konkurencja. Startup Beyond Meat opracował substytut mięsa wołowego oraz mięsa z kurczaka. Do swoich wyrobów nie wykorzystuje soi. Obie amerykańskie firmy chcą poszerzyć swoją działalność na rynkach azjatyckich.
 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony