REKLAMAGoodman (NBS) - Baner Główny
Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers

Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers (materiały prasowe)

Max Premium Burgers, najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi wchodzi na polski rynek. Pierwszy lokal ze skandynawskimi burgerami zostanie otwarty pierwszego września we Wrocławiu. W tym roku sieć uruchomi łącznie trzy restauracje oraz zapowiada dalszą ekspansję w kolejnych latach.

REKLAMAEUROCASH - belka w artykułach

Historia Max Premium Burgers sięga 1968 r., wówczas w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu kilkudziesięciu lat Max stał się jedną z najpopularniejszych sieci restauracji szybkiej obsługi w swoim rodzimym kraju, a rozwój marki pozwolił na otwarcie się na rynki zagraniczne – Norwegię, Danię i Zjednoczone Emiraty Arabskie. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem Max Premium Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer – synowie założyciela sieci. We wrześniu Max pojawi się również w Polsce.

- Przez ostatnich kilka lat bacznie obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o otwarciu w Polsce naszych pierwszych restauracji, ponieważ mamy pewność, że jest to rynek, na którym wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na dobre jedzenie podawane szybko cały czas rośnie. Widzimy też, że Polacy kochają burgery, co nas bardzo cieszy, bo my również – mówi Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers.

Max Premium Burgers znana jest przede wszystkim ze swojego bezkompromisowego podejścia do smaku i jakości produktów, które tworzą jedyne w swoim rodzaju burgery z prawdziwie skandynawską duszą. Szwedzcy konsumenci od 15 lat nieustannie uznają Maxa za sieć restauracji, która najbardziej spełnia ich oczekiwania. Marka ma również na swoim koncie wiele zwycięstw w testach na najsmaczniejszego burgera. W polskiej ofercie Max Premium Burgers dostępne będą zarówno potrawy mięsne (wołowina i drób pochodzące w 100% od polskich dostawców), jak i bogata oferta wegetariańska. Poza daniami obiadowymi, klienci będą mogli skosztować także słodkich deserów.

Bezkompromisowość Max Premium Burgers objawia się również w podejściu do zrównoważonego rozwoju. Jako pierwsza na świecie sieć restauracji szybkiej obsługi, Max wprowadził oznakowanie informujące o wpływie swoich produktów na środowisko. Jednak informowanie o śladzie węglowym wytwarzanym przez firmę to nie jedyne działanie marki w zakresie zrównoważonego rozwoju, poprzez sadzenie drzew w Afryce, Max Premium Burgers w 100 proc. neutralizuje swój wpływ na środowisko naturalne.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 3

  • 3
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony
"