REKLAMAATLANTA POLAND (BAKAL - Konkurs) - Baner Główny  (czerwiec 2018)
Tesco Extra, Łódź, ul. Pojezierska (zdj. ilustracyjne)

Tesco Extra, Łódź, ul. Pojezierska (zdj. ilustracyjne) (fot. Konrad Kaszuba)

Na początku roku brytyjskie Tesco zapowiadało stopniową likwidację stoisk ladowych z mięsem i wędlinami, z rybami oraz delikatesowe. To część planu redukcji kosztów. Obecnie ten proces ruszył – w części sklepów stoiska te zostały zlikwidowane.

REKLAMAMAURENT (EVEROAD) - Belka w artykułach - II etap (czerwiec 2019)

Stoiska ladowe, obsługiwane przez pracowników sklepów, przyciągają klientów, ale generują wysokie koszty. Brytyjskie Tesco odchodzi od ladowej sprzedaży żywności. Zamykane są stoiska mięsno-wędliniarskie oraz rybne i z owocami morza, a także delikatesowe.

W niektórych sklepach sieć stosuje inną strategię i znacznie ogranicza czas pracy sklepów. W zależności od potrzeb lokalnych konsumentów stoiska są czynne tylko w niektóre dni tygodnia, np. stoiska mięsno-wędliniarskie nie pracują w poniedziałki i wtorki lub od niedzieli do wtorku włącznie.

Zmiany objęły już kilkadziesiąt sklepów, m.in. w hrabstwach Cornwall i Gloucestershire.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 5

  • 3
    BARDZO PRZYDATNY
  • 1
    PRZYDATNY
  • 1
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony