REKLAMABelgian Meat Office - Baner Główny (16-30.09.2019)
Tesco Extra, Łódź, ul. Pojezierska (zdj. ilustracyjne)

Tesco Extra, Łódź, ul. Pojezierska (zdj. ilustracyjne) (fot. Konrad Kaszuba)

Na początku roku brytyjskie Tesco zapowiadało stopniową likwidację stoisk ladowych z mięsem i wędlinami, z rybami oraz delikatesowe. To część planu redukcji kosztów. Obecnie ten proces ruszył – w części sklepów stoiska te zostały zlikwidowane.

REKLAMAVITAKRAFT - VITA NATURE -BELKA W ARTYKUŁACH (15-30.09.2019)

Stoiska ladowe, obsługiwane przez pracowników sklepów, przyciągają klientów, ale generują wysokie koszty. Brytyjskie Tesco odchodzi od ladowej sprzedaży żywności. Zamykane są stoiska mięsno-wędliniarskie oraz rybne i z owocami morza, a także delikatesowe.

W niektórych sklepach sieć stosuje inną strategię i znacznie ogranicza czas pracy sklepów. W zależności od potrzeb lokalnych konsumentów stoiska są czynne tylko w niektóre dni tygodnia, np. stoiska mięsno-wędliniarskie nie pracują w poniedziałki i wtorki lub od niedzieli do wtorku włącznie.

Zmiany objęły już kilkadziesiąt sklepów, m.in. w hrabstwach Cornwall i Gloucestershire.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 6

  • 3
    BARDZO PRZYDATNY
  • 1
    PRZYDATNY
  • 1
    OBOJĘTNY
  • 1
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony