REKLAMAJACOBS - NA ŚWIĘTA - Baner Główny (17-23.12.2018)

(fot. wiadomoscihandlowe.pl)

Babuszka Agafia, Natura Siberica, Organic shop czy Natura Estonica – to tylko niektóre marki z portfela importera kosmetyków naturalnych Merkury, które możemy zobaczyć na półkach polskich drogerii i sklepów kosmetycznych. W planach firmy powiększenie portfolio o kolejne produkty z tego segmentu.

REKLAMAMAURENT (EVEROAD) - belka w artykułach - I etap - (10-25.12.2018)

Spółka Merkury, zajmująca się importem zdrowej żywności, leków i suplementów diety stawia również na rozbudowę portfolio kosmetyków naturalnych. Na pytanie jakie znaczenie w rozwoju oferty produktowej firmy mają produkty kosmetyczne – główne czy pomocnicze odpowiedział Tomasz Krupski, kierownik kategorii Zdrowa Żywność w spółce Merkury.

– Koncepcję działalności firmy Merkury można określić jednym słowem – zdrowie. Leki i produkty OTC stanowią tylko część naszej działalności. Poszukujemy zarówno żywności, jak i kosmetyków, które nie zawierają konserwantów. Są zdrowsze od tzw. produktów masowych – wyjaśnia Tomasz Krupski.

Więcej w materiale wideo.

ZAŁĄCZNIK DO ARTYKUŁU

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 7

  • 5
    BARDZO PRZYDATNY
  • 1
    PRZYDATNY
  • 1
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (1)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~Szary 1 17 dni temu

    Tak dla informacji Pana Tomasza Krupskiego żywność bez konserwantów jest po pierwsze niezwykle niezdrowa, po drugie bardzo niebezpieczna dla konsumenta . Zarodniki grzybów, pleśni oraz szybko namnażające się bakterie są wielokrotnie bardziej niebezpieczne od minimalnych i dopuszczonych prawem konserwantów zawartych w produktach spożywczych. Naprawdę lepiej zjeść odrobinę benzoesanu sodu niż ekstremalnie rakotwórczy grzyb. I jedna jeszcze uwaga : nie bardzo rozumiem jak zdrowa żywność ma być alternatywą w kwestii smogu ( np. w Warszawie ) . Analogia jest moim zdaniem bez sensu. To tak jakby ktoś powiedział ,że ludzie szukają zdrowej żywności, bo jest globalne ocieplenie i topią się lodowce. Wiem ,że ucho zniesie wszystko, ale musimy reagować na takie wypowiedzi.

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony