REKLAMAFord - Banner Główny

(fot. pixabay.com)

Sezon grillowy jest kołem zamachowym nie tylko dla handlu mięsem, ale także innymi produktami, które wybierają organizatorzy spotkań przy ruszcie. Aby nie zmarnować okazji, warto zapewnić klientom, obok typowej oferty, wyroby ciekawe i niecodzienne. Tym bardziej że wachlarz potraw przyrządzanych na grillu oraz towarzyszących im sałatek i przekąsek wciąż się rozszerza.

REKLAMAPurella - SuperHerbs - Belka w artykułach (15-30.11.2019)

Grillowanie nie musi oznaczać jedynie pieczenia na ruszcie mięsa. – Preferencje Polaków zmieniają się. Coraz chętniej eksperymentują i szukają nowych rozwiązań kulinarnych. Odpowiedzią Mlekovity na trendy i rosnące oczekiwania konsumentów związane z poszukiwaniem nowych form przygotowania potraw grillowanych w okresie wiosenno‑letnim jest ser pleśniowy La Polle Camembert na grill. Teraz jest on dostępny z gotowym sosem żurawinowym – mówi Dariusz Sapiński, prezes Grupy Mlekovita. Podkreśla przy tym, że La Polle Camembert to klasyka w kategorii serów pleśniowych, ale niejedyny produkt z portfolio Mlekovity polecany na grill, do zabrania na piknik. – Poszerzyliśmy ofertę Zakopiańskich Specjałów o nowości: Przysmak Góralski i mini Przysmak Góralski – wędzony ser w formie kulek i większych kul, które doskonale smakują nie tylko zapiekane na grillu, ale również jako składnik szaszłyków i sałatek. Spośród Zakopiańskich Specjałów świetnie sprawdzą się także Gołki, a na przekąskę nadają się Faruki. Menu znakomicie uzupełnią również Wypasione paluszki serowe – zaznacza nasz rozmówca.

Środziemnomorski czar

Nic nie dopełnia tak smaku kiełbasek, karkówki czy grillowanego sera jak sałatka. Gotowe produkty tego typu należą w ostatnich latach do najszybciej rosnących kategorii spożywczych, jednak większość osób wciąż woli przygotować je samodzielnie, zwłaszcza jeśli w grę wchodzi spotkanie z przyjaciółmi. Dużą popularnością cieszą się chociażby sałatki typu śródziemnomorskiego, w których kluczowym składnikiem jest odpowiedni gatunek sera. – W okresie wiosenno‑letnim sery typu śródziemnomorskiego marki Apetina są kupowane częściej – potwierdza Karolina Gronkowska, category manager w firmie Arla Foods. – W kategorii serów śródziemnomorskich oferujemy cztery rodzaje produktów marki Apetina, które sprawdzają się jako idealny dodatek do sałatek i warzyw – wskazuje. Pierwszym rodzajem są kostki sera śródziemnomorskiego w kubku wyposażonym w koszyczek służący do odsączenia kostek z zalewy. Kostki sera są zanurzone w zalewie solankowej i występują w różnych wariantach: klasycznym, z czosnkiem i pietruszką, z bazylią i oregano, z chili i bez laktozy. Kolejnym rodzajem jest Apetina Snack, czyli kostki sera śródziemnomorskiego w zalewie olejowej, z całymi dodatkami w postaci: oliwek i czosnku, suszonych pomidorów, chili oraz ziół. Inną formą jest klasyczny bloczek w kartoniku, który można pokroić w kostki bądź rozsmarować. – Nowością tego typu, która za chwilę pojawi się na półkach, jest Apetina w bloczku bez laktozy 200 g – zaznacza Karolina Gronkowska. Natomiast nowym rodzajem produktów, który także niebawem trafi do sprzedaży, jest Apetina Original w opakowaniu 150 g. To klasyczna wersja sera śródziemnomorskiego w postaci plastrów, bez zalewy solankowej. Ser charakteryzuje się kruchą, zwartą strukturą (łatwo się go kroi) oraz charakterystycznym dla serów typu śródziemnomorskiego słonawym smakiem.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 2

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 1
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony