REKLAMATZMO - Bella - Baner Główny (28.05- 11.06.2020)

(fot. materiał partnera)

Niepozorne, ale pełne smaku bakalie to nieodzowny składnik wielkanocnych potraw, szczególnie tych o słodkim obliczu. I chociaż wielu z nas za króla świątecznych wypieków uznaje mak, to jednak zdaniem innych palmę pierwszeństwa bezsprzecznie dzierżą migdały. Właśnie z myślą o wielbicielach tych orzechów marka BackMit przygotowała Tarte migdały, zamknięte w poręcznym, szczelnym opakowaniu. Idealnie nadają się one do przygotowywania nie tylko mazurków i babek, ale również wytrawnych dań wielkanocnych.

REKLAMANutrend - MAGNESLIFE LIQUID - belka w artykułach (03-08.06.2020)

Święta Wielkanocne to czas rodzinnych spotkań i długich rozmów, toczonych przy bogato zastawionym stole. Królują na nim oczywiście jajka w różnych odmianach i absolutna klasyka w postaci żurku czy białej kiełbasy, jednak dla wielu osób najważniejsze są słodkie smakołyki. Chodzi przy tym nie tylko o paschę, makowce czy baby, ale również o słodkości z migdałami w roli głównej – mazurki, chrupiące tarty czy orzechowe ciasteczka. Warto jednak pamiętać, że o ile kosztowanie świątecznych wypieków zwykle przebiega błyskawicznie i pyszne ciasta znikają ze stołu w okamgnieniu, o tyle ich przygotowanie zajmuje znacznie więcej czasu. Duży w tym udział mają właśnie bakalie, których obróbka bywa żmudna i długotrwała.

Na szczęście z pomocą przychodzi marka BackMit i jej wyjątkowa propozycja – Tarte migdały, zamknięte w praktycznym, szczelnym opakowaniu o pojemności 200 g. Sięgając po orzechy w takiej postaci można mieć pewność, że przygotowanie wielkanocnych wypieków będzie dużo szybsze i łatwiejsze, a ich smak zachwyci nawet najbardziej wybrednych degustatorów. Co istotne, najwyższej jakości migdały tarte mogą posłużyć również do przygotowania świątecznych ciast w wersji fit lub bezglutenowej, ponieważ świetnie zastąpią tradycyjną mąkę na przykład w migdałowym mazurku.

Wszystkim tym, którzy przy wielkanocnym stole wybierają raczej dania wytrawne a nie słodkie, tarte migdały BackMit mogą posłużyć natomiast jako ciekawy dodatek do domowego pasztetu, panierka do mięsa czy też składnik orzechowo-migdałowego sosu.

Bez wątpienia słodkie i delikatne ciasto migdałowe to świetny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty z przyjaciółmi. Wykorzystując do jego przygotowania migdały, możemy sprawić, że będzie to nie tylko pyszna, ale i zdrowa przekąska.

Składniki:

• tłuszcz do posmarowania tortownicy

• 8 jaj (rozmiar M)

• 1 paczka cukru waniliowego

• 300 g Tartych migdałów BackMit

• 240 g GP cukru trzcinowego

• starta skórka z jednej cytryny i pomarańczy 

• 30 g całych migdałów (bez skórki)

• cukier puder

• cynamon

Wykonanie:

1. Rozgrzej piekarnik (kuchenka elektryczna: 175°C/termoobieg: 150°C/gaz: etap 2). Posmaruj tortownicę (Ø 26 cm) tłuszczem. Oddziel żółtka od białek. Żółtka, cukier waniliowy i cukier zmiksuj na kremową masę. Do masy dołóż tarte migdały , skórkę cytrynową i pomarańczową oraz cynamon, dobrze zmiksuj. Ubij białka na sztywno i dołóż do masy migdałowej, a następnie delikatnie wymieszaj. 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony