6 grudnia 2019
Największy obiekt handlowy w Grodzisku Mazowieckim powstaje w centrum miasta. Park Handlowy Retalia otworzy się przy głównej ulicy handlowej.
Sieci handlowe, które dotąd nie oferowały żywych karpi, trzymają się swoich dotychczasowych strategii. Pozostałe w większości zaczynają stawiać wyłącznie na...
5 grudnia 2019
Spar Group w swoim pierwszym sklepie w Polsce, czyli Eurosparze w warszawskim centrum handlowym Blue City, zaprezentowało koncept kawiarni Bean Tree Cafe. To dopiero zalążek tego,...
4 grudnia 2019
24 listopada 2019
Choć do Black Friday został jeszcze prawie tydzień już teraz Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta pokazuje, że tego dnia na konsumentów może czekać wiele przykrych...
21 listopada 2019
20 listopada 2019
19 listopada 2019
Co trzeci przedsiębiorca, prowadzący sprzedaż detaliczną, zainstalował terminal płatniczy w ramach programu Polska Bezgotówkowa. Wciąż jednak są miejsca, gdzie można...
2 grudnia 2019
28 listopada 2019
Tesco realizuje strategię 4R, w ramach której eliminuje opakowania z tworzyw nie nadających się do recyklingu. Sieć walczy także ze zbyt dużymi opakowaniami.
3 grudnia 2019
Ikea uważa, że każdy rodzic powinien mieć równą szansę spędzenia z dzieckiem najważniejszych chwil życia. Zdaniem sieci, zmiana podejścia do urlopów...
PRZEMYSŁ I PRODUCENCI
Mięso czerwone, drób, wędliny
3 listopada 2019, 21:05
wiadomoscihandlowe.pl
(Pixabay.com)
Stowarzyszenie włoskich producentów rolno-spożywczych Coldiretti Varese na czarnej liście umieściło polskie kurczaki – donosi portal polsatnews.pl.
Coldiretti Varese przedstawiło czarną listę najbardziej niebezpiecznych artykułów spożywczych na włoskim rynku. Za jeden z nich uznali polski drób, a wszystko z powodu salmonelli. W 2019 roku wydano w Unii Europejskiej aż sześć ostrzeżeń dotyczących tego problemu. Z tego samego powodu na włoską listę trafiły także kurczaki z Węgier.
Oprócz tego stowarzyszenie ostrzegło także przed rybami z Hiszpanii i Francji. Hiszpańskie tuńczyki i miecznik zawierają zbyt dużo rtęci, a ryby francuskie, głównie makrele, są zakażone pasożytem Anisakis. Zakwestionowana została także jakość pistacji z Turcji i USA i orzechów ziemnych z Egiptu. Zawierają one wysokie stężenie aflatoksyn, które są rakotwórcze.
Wszystko wskazuje na to, że w tym roku eksport drobiu z Polski, który od kilkunastu lat
Drób jest najczęściej jedzonym gatunkiem mięsa na świecie, a Polska jest jego
Poleć innym
Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zdjęć: 9
zdjęć: 79
29 listopada 2019
zdjęć: 6
zdjęć: 112
26 listopada 2019
22 października 2019
28 września 2019
19 września 2019
Na portalu wiadomoscihandlowe.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.