REKLAMAMLEKOVITA - Święta Masło - Baner Główny (03-07.12.2019)

(Pixabay.com)

Stowarzyszenie włoskich producentów rolno-spożywczych Coldiretti Varese na czarnej liście umieściło polskie kurczaki – donosi portal polsatnews.pl.

REKLAMAPurella - SuperSuple - Belka w artykułach (01-15.12.2019)

Coldiretti Varese przedstawiło czarną listę najbardziej niebezpiecznych artykułów spożywczych na włoskim rynku. Za jeden z nich uznali polski drób, a wszystko z powodu salmonelli. W 2019 roku wydano w Unii Europejskiej aż sześć ostrzeżeń dotyczących tego problemu. Z tego samego powodu na włoską listę trafiły także kurczaki z Węgier.

Oprócz tego stowarzyszenie ostrzegło także przed rybami z Hiszpanii i Francji. Hiszpańskie tuńczyki i miecznik zawierają zbyt dużo rtęci, a ryby francuskie, głównie makrele, są zakażone pasożytem Anisakis. Zakwestionowana została także jakość pistacji z Turcji i USA i orzechów ziemnych z Egiptu. Zawierają one wysokie stężenie aflatoksyn, które są rakotwórcze.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony