REKLAMAROS-SWEET - baner główny (sierpień 2018)
Alexandre Bompard: Żywność organiczna będzie dostępna w całej naszej sieci

Alexandre Bompard: Żywność organiczna będzie dostępna w całej naszej sieci (fot. Carrefour)

Kluczowym elementem naszego planu transformacji w zakresie sprzedaży żywności jest program „Dobre jedzenie dla wszystkich”. Traktujemy go dosłownie, chcemy oferować żywność organiczną po przystępnych cenach wszystkim naszym klientom, nie tylko dla bogatym mieszkańcom metropolii – zapewnił Alexandre Bompard.

REKLAMAFBK 2018 - belka w artykułach - (sierpień-wrzesień 2018)

– Jestem głęboko przekonany, że jeśli mamy dokonać głębokiej transformacji naszej oferty żywności, tak aby sprostać szybko zmieniającym się oczekiwaniom konsumentów, musimy nawiązać bardzo ścisłą współpracę z naszymi dostawcami. Będziemy to realizować w ramach programu „Dobre jedzenie dla wszystkich”. Składamy w tej sprawie bardzo konkretne oświadczenia i podejmujemy zdecydowane działania w kierunku rozwoju oferty żywności bio – przekonywał we wtorek prezes Carrefoura. – Współpracujemy z organizacją ochrony przyrody WWF w kwestii kontraktów na żywność organiczną, chcemy w tym zakresie współpracować z producentami. Ci z nich, którzy chcą się przestawiać z produkcji intensywnej na organiczną, będą otrzymywać wsparcie finansowe, które taką transformację umożliwi. Mamy jasno nakreślone cele związane ze zwiększeniem o 20 proc. dostaw żywności organicznej do naszych sieci.

Bompard zapewnił, że nazwę programu należy bać jak najbardziej dosłownie. – Naszą grupą docelową w przypadku żywności zdrowej, organicznej czy bio nie są bogaci mieszkańcy dużych miast. Kluczową sprawą jest dla Grupy Carrefour zapewnienie dostępu do dobrej żywności, istotą naszego programu „Dobre jedzenie dla wszystkich” jest to właśnie, by było ono dostępne dla wszystkich, by każdy mógł sobie na takie jedzenie pozwolić. To istota tej idei. Jesteśmy w stanie takie cele zrealizować, ponieważ oferta żywności organicznej będzie wprowadzana do całej naszej sieci, do wszystkich formatów sklepów – przekonywał menedżer.

– Pracujemy nad miksem produktów w zakresie żywności organicznej, ale współpracujemy także z producentami nad obniżeniem kosztów pakowania świeżych produktów, optymalizacją logistyki – pracujemy na wszystkich frontach. Dopilnujemy, by zdrowa żywność była dostępna dla wszystkich, ale oznacza to współpracę ręka w rękę z rolnikami i producentami żywności – podsumował CEO Grupy Carrefour.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 2

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 2
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony