REKLAMATZMO - Bella - Baner Główny (28.05- 11.06.2020)

(materiały prasowe)

Nie ma żadnych doniesień naukowych wskazujących na możliwość zakażenia koronawirusem drogą pokarmową – poinformował Główny Inspektor Sanitarny, w odpowiedzi na obawy klientów kupujących pieczywo luzem.

REKLAMANutrend - MAGNESLIFE LIQUID - belka w artykułach (03-08.06.2020)

Jednocześnie, Główny Inspektor Sanitarny przypomina o konieczności zachowania podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny polegających na używaniu w punkach sprzedaży pieczywa rękawiczek lub torebek jednorazowych.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości bądź obaw, wystarczy umieścić zakupione pieczywo na około 2 minuty w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 180-200°C. Dostępne źródła naukowe wskazują, że wirusy ulegają inaktywacji w temperaturze ok. 60-70°C.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 41

  • 17
    BARDZO PRZYDATNY
  • 2
    PRZYDATNY
  • 2
    OBOJĘTNY
  • 20
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (2)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~Jarosław 2 miesiąc temu

    GIS też kazał wkładać lód do majtek. Pamietamy

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~RR 1 2 miesiące temu

    Poważnie? Nie wolno ci dotykać rękami twarzy ani ust bo się zarazisz. Ale możesz leżące luzem pieczywo wkładać do ust bo się nie zarazisz? Co z tego że przez żołądek się nie zarażę skoro pieczywo najpierw dotyka moich ust?

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
REKLAMA
do góry strony