REKLAMAPEKAES - baner glówny 16-30.09.2019
Żywiec Zdrój w szklanej butelce

Żywiec Zdrój w szklanej butelce (materiały prasowe)

Producent wprowadził właśnie na rynek wodę źródlaną w szklanych butelkach. To pierwszy produkt marki w tego typu opakowaniu, stworzony przede wszystkim z myślą o branży gastronomicznej.

REKLAMAVITAKRAFT - VITA NATURE -BELKA W ARTYKUŁACH (15-30.09.2019)

Produkt dostępny jest w 2 wariantach - niegazowanym i gazowanym, w butelkach o pojemnościach 0,3 l  i 0,7 l. Po wodę Żywiec Zdrój w szklanych butelkach od maja 2019 roku mogą sięgać konsumenci w wybranych restauracjach i kawiarniach na terenie całej Polski. Inspiracją do stworzenia nowego nowego opakowania były krajobrazy Żywiecczyzny. Woda źródlana Żywiec Zdrój jest naturalnie filtrowana przez piaskowce magurskie. Odpowiednia kompozycja składników mineralnych nadaje jej delikatny smak, który sprawia, że stanowi ciekawe dopełnienie różnorodnych dań.

Odpowiedź na potrzeby branży HoReCa 

Żywiec Zdrój w szklanych butelkach powstał przede wszystkim z myślą o gościach restauracji i hoteli w całej Polsce oraz o konsumentach, którzy poszukują łagodnego smaku wody w wyjątkowej oprawie. Jest to również jedna z propozycji marki wprowadzona na rynek w ramach realizacji zobowiązania środowiskowego, zgodnie z którym Żywiec Zdrój zadeklarował, że będzie oferował konsumentom opakowania alternatywne dla plastikowych butelek. – Projektując kształt szklaną butelkę oraz jej etykietę, zależało nam na tym, aby produkt wpisywał się w klimat nowoczesnych, eleganckich miejsc i jednocześnie podkreślał pochodzenie naszej krystalicznej górskiej wody źródlanej, powstającej w sercu Żywiecczyzny – mówi Anna Kochańska, kierownik marketingu w firmie Żywiec Zdrój. Intensywne prace nad produktem rozpoczęto od dogłębnego poznania specyfiki rynku HoReCa. Chcąc poznać obowiązujące w branży gastronomicznej trendy, jak również odpowiedzieć na potrzeby gości restauracji, Żywiec Zdrój przeprowadził szereg rozmów z restauratorami, szefami kuchni i ekspertami w dziedzinie gastronomii.

Współpraca z hydrosommelierem

Wariant gazowany Żywiec Zdrój w szklanych butelkach został przygotowany we współpracy z hydrosommelierem, Tomaszem Koleckim, który współuczestniczył w wyborze odpowiedniego poziomu nagazowania oraz rozmiaru i rozproszenia bąbelków. – Woda niegazowana doskonale łączy się z subtelnymi potrawami i utrwala ich smaki na podniebieniu, a mocne nagazowanie wariantu gazowanego Żywiec Zdrój w połączeniu z bąbelkami, o musującej strukturze perlage, oczyszcza kubki smakowe i zapewnia długi, orzeźwiający finisz, będąc najlepszym towarzyszem dań o wyrazistym smaku – komentuje hydrosommelier. Wodę już można znaleźć w restauracjach i kawiarniach w całym kraju, a jesienią dostępna będzie w wybranych punktach sprzedaży.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 3

  • 3
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony