6 grudnia 2019
Rada Nadzorcza Grupy Lotos S.A. zdecydowała o odwołaniu ze składu zarządu spółki Mateusza Bonca, prezesa zarządu, z dniem 6 grudnia 2019 r. Pełnienie funkcji prezesa rada...
Główny Inspektor Sanitarny Jarosław Pinkas powiedział, że podatek cukrowy to działanie na rzecz zdrowia. Trzeba odwrócić myślenie o nim, nie jako o daninie, ale...
5 grudnia 2019
Spar Group w swoim pierwszym sklepie w Polsce, czyli Eurosparze w warszawskim centrum handlowym Blue City, zaprezentowało koncept kawiarni Bean Tree Cafe. To dopiero zalążek tego,...
4 grudnia 2019
24 listopada 2019
Choć do Black Friday został jeszcze prawie tydzień już teraz Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta pokazuje, że tego dnia na konsumentów może czekać wiele przykrych...
21 listopada 2019
20 listopada 2019
19 listopada 2019
Co trzeci przedsiębiorca, prowadzący sprzedaż detaliczną, zainstalował terminal płatniczy w ramach programu Polska Bezgotówkowa. Wciąż jednak są miejsca, gdzie można...
2 grudnia 2019
28 listopada 2019
Tesco realizuje strategię 4R, w ramach której eliminuje opakowania z tworzyw nie nadających się do recyklingu. Sieć walczy także ze zbyt dużymi opakowaniami.
3 grudnia 2019
W sobotę 1 września przy ul. Wrocławskiej 8 w Warszawie ruszy 15. restauracja Pizza Hut Delivery.
Każdego roku do mórz i oceanów trafia ok. 8 mln ton plastiku. Według ONZ jeśli to tempo zostanie utrzymane, to do 2050 roku w oceanach może być już więcej plastikowych odpadów niż ryb. W walkę o czystsze środowisko coraz aktywniej
Pod szyldem Bobby Burger działa już 37 lokali. Sieć rozwija się głównie w oparciu o franczyzę, ale uruchamia też własne lokale, których działa już 12.
Ile razy firma okrążyła kulę ziemską w ciągu swej wieloletniej działalności – trudno obliczyć. Limpol od 21 lat aktywnie przemierza światowe szlaki w poszukiwaniu ciekawych produktów spożywczych, jest wierny wyznawanym od początku firmy zasadom -
PRZEMYSŁ I PRODUCENCI
Drugie podejście Dairy Queen do rozwoju biznesu w Polsce można wciąż uznać za nieudane - pisze Puls Biznesu. Od maja 2017 roku firma nie otworzyła ani jednej restauracji.
HoReCa - rynek gastronomiczny
W Galerii nad Jeziorem w Koninie ruszył lokal sieci Pizzeria 105. Lokal wyróżnia się wystrojem, który jest połączeniem nowoczesnego designu i klimatów PRL. Atrakcją dla gości jest otwarta kuchnia. W nowej restauracji mieści się duża strefa zabaw
Komentarzy 1
Rozwój poprzez franczyzę – takie plany mają właściciele warszawskiej restauracji SteakHouse Evil. Myślą też o otwieraniu lokali za granicą.
64. kawiarnia Green Caffè Nero mieści się na ulicy Świętokrzyskiej róg Wareckiej. Lokal wyróżnia się na tle innych lokali sieci zarówno pod względem designu, jak i nowych pozycji w menu. Ważną zmianą jest nowy rodzaj witryny chłodzącej.
zdjęć: 9
Na portalu wiadomoscihandlowe.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.