REKLAMAHELIO - batony - baner główny

Polityka prywatności

  1. Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań w celu ochrony prywatności Użytkowników serwisu internetowego dostępnego pod adresem www.wiadomoscihandlowe.pl (dalej jako: „Serwis”). W związku z tym publikujemy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach Serwisu.

  2. Administratorem danych osobowych jest Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o. z siedzibą przy ulicy Rolna 195, 02-729 Warszawa, KRS:0000079655 , (dalej jako: „Administrator Serwisu”).

  3. Administrator serwisu zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie Baza użytkowników serwisu Wydawnictwo Gospodarcze, który znajduje się w księdze numer …..

  4. Dane osobowe użytkowników Serwisu („Użytkownicy”) przetwarzane są przez Administratora w celu prowadzenia Serwisu, zapewnienia sprawnego jego funkcjonowania, obsługi reklamacji, jak również w celu dokonywania przez Użytkowników zgłoszeń on-line w inicjatywach organizowanych przez Administratora.

  5. Dane osobowe podane przez Użytkowników w procesie rejestracji, udostępniane są osobom trzecim w ograniczonym stopniu. Pozostali Użytkownicy widzą na profilu login Użytkownika. Pozostałe informacje są ukryte.

  6. Serwis zapewnia swoim Użytkownikom bezpieczeństwo przekazywanych danych, bazy danych gromadzone na serwerach Serwisu zabezpieczone są przed nieuprawnionym dostępem systemem haseł oraz zabezpieczeniami fizycznymi i organizacyjnymi (zgodnymi z normą PCI DSS).

  7. W przypadku pobierania danych osobowych komunikacja między komputerem Użytkownika a serwerem „Serwis” jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Zabezpieczenia SSL skutecznie uniemożliwiają przechwycenie jakichkolwiek informacji. Informacje przesyłane z wykorzystaniem algorytmów szyfrujących nie dostaną się w niepowołane ręce.

  8. Włączenie trybu bezpiecznego rozpoznać można po tym, że w linii adresu przeglądarki w miejsce adresu rozpoczynającego się od http:// pojawia się adres https:// (różnica litery "s" – od ang. "secure" – bezpieczny). Dodatkowo, w zależności od rodzaju i wersji przeglądarki, pojawi się znak kłódki, symbolizujący połączenie zabezpieczone przed dostępem osób trzecich. Po kliknięciu na „kłódkę” (w zależności od przeglądarki i jej wersji) pojawiają się informacje na temat certyfikatu bezpieczeństwa.


Aby można było korzystać z połączenia szyfrowanego, przeglądarka internetowa musi obsługiwać 128-bitowy protokół transmisji SSL, który obsługują: Internet Explorer 5.5, Firefox Mozilla 1.0, Netscape 4.76, Opera 7.0 (lub nowsze wersje). Wersję przeglądarki można sprawdzić w menu Pomoc / Informacje o programie (w menu angielskim: Help – About). W zależności od przeglądarki opcje menu mogą nazywać się inaczej. Zalecamy stosowanie najnowszych wersji przeglądarek.

Prosimy, za każdym razem upewniać się czy strona, na której te dane są wprowadzane zapewnia bezpieczeństwo, tj. czy adres rozpoczyna się od http://... (nie https://...) oraz czy pojawia się symbol kłódki. Jeśli tak nie jest, prosimy o powstrzymanie się od wprowadzania danych i niezwłoczny kontakt z Serwisem celem uzyskania informacji, o przyczyny błędu.

Serwis dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe przekazywane były wyłącznie zaufanym podmiotom, nie budzącym wątpliwości co do utrzymania bezpieczeństwa danych i dającym rękojmię właściwego ich przetwarzania, w sposób zgodny z prawem, bez naruszania prywatności Użytkowników serwisu.

W przypadkach nadużyć i w innych przewidzianych prawem sytuacjach, dane mogą być przekazywane firmom windykacyjnym, akredytowanym rejestrom dłużników lub organom ścigania – w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Na wniosek uprawnionych organów państwowych, w sposób wymagany przepisami prawa, Serwis może udostępnić zbierane dane odpowiednim służbom państwowym.

W żadnym wypadku Serwis nie będzie sprzedawać danych zebranych o Użytkownikach podmiotom trzecim.

  1. Rejestracja w Serwisie to dobrowolna decyzja każdego Użytkownika.

  2. Po rejestracji podstawowej do Serwisu, aby umożliwić korzystanie z większości dostępnych usług, wymagane jest podanie przez Użytkownika następujących danych osobowych:  imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, data urodzenia, zawód, miejsce pracy, NIP, adres email, płeć, dodatkowo automatycznie pobierane są dane: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki oraz typ systemu operacyjnego.

  3. W przypadku uzyskania zgody Użytkownika, jego dane osobowe mogą być przetwarzane przez Administratora również w celach marketingowych, w tym w celu kierowania informacji handlowej drogą elektroniczną na wskazany przez Użytkownika adres e-mail.

  4. Serwis może się kontaktować z Użytkownikami, drogą email lub telefoniczną (również SMS) lub faksem czy listownie. W niektórych przypadkach możemy się kontaktować z wybranymi Użytkownikami w celu badania poziomu satysfakcji klienta i zbierania uwag, które pozwolą nam ulepszyć działanie serwisu.

  1. Serwis zapewnia wszystkim użytkownikom przekazującym jakiekolwiek swoje dane osobowe, realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. nr 133, pozycja 883), w tym prawo wglądu do przekazanych danych osobowych, prawo żądania aktualizacji i inne. W każdym momencie w serwisie, po zalogowaniu do swojego konta można zmodyfikować swój profil Użytkownika oraz dane kontaktowe.

  2. Administrator będzie informował Użytkowników o ewentualnych zmianach w niniejszej polityce prywatności przez informacje na stronie głównej Serwisu.

  3. Serwis wykorzystuje pliki „cookies" – plik z informacją zapisywaną na komputerze użytkownika. Plik "cookies" nie pozwala na pobieranie danych osobowych i adresowych czy też informacji poufnych użytkownika. „Cookies” jest wykorzystywane do automatycznego logowania do serwisu na danym komputerze, jeśli użytkownik wybrał taką opcję. Warunkiem działania “cookies” zawsze jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie z dysku.

  4. Administrator Serwisu przykłada wszelkich starań w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poufności danych osobowych zarejestrowanych w Serwisie i w związku z tym stosuje odpowiednie środki techniczne.

  5. Administrator Serwisu nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. Serwis używa plików cookies jedynie w celach statystycznych oraz dotyczących funkcjonowania Serwisu.

  6. Możesz dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies na naszych stronach lub stronach naszych reklamodawców w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu firewall (np. Norton Internet Security). Wyłączenie plików cookie może jednak spowodować niemożność pełnego wykorzystania opcji naszego serwisu.

  7. Poniżej przedstawiamy informację, jak zmienić ustawienia dotyczące cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych:

  • Jeżeli używasz przeglądarki Google Chrome, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj: [http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647]

  • Jeżeli używasz przeglądarki Microsoft Internet Explorer, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić  tutaj: [http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9]

  • Jeżeli używasz przeglądarki Mozilla Firefox, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj: [http://support.mozilla.org/pl/kb/W%C5%82%C4%85czanie%20i%20wy%C5%82%C4%85czanie%20obs%C5%82ugi%20ciasteczek]

  • Jeżeli używasz przeglądarki Opera, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj: [http://help.opera.com/Linux/12.10/pl/cookies.html]

  • Jeżeli używasz przeglądarki Safari, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj: [http://support.apple.com/kb/PH5042?viewlocale=pl_PL&locale=pl_PL]

  • Jeżeli korzystasz z innej przeglądarki, przejdź do sekcji "Pomoc" Twojej przeglądarki lub skontaktuj się z producentem przeglądarki w celu uzyskania informacji, jak zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Czy treść na tej stronie była pomocna? Zgłoś › problem, rozwiń poniżej

Pomóż nam poprawić serwis

Aby wysłać formularz musisz potwierdzić walidację

do góry strony
"