09.07.2018/12:25

Eksperyment Intermarche – jak kolor żywności zmienia odbiór jej smaku?

Francuska sieć Intermarche postanowiła wykazać, jak sztuczne barwniki mogą mącić w głowie konsumentom, zmieniając ich poczucie smaku. Firma przeprowadziła eksperyment, zabarwiając na różne kolory wybrane produkty spożywcze ze swojej serii żywności organicznej L'Essentiel. Wyniki eksperymentu sieć prezentuje w krótkim filmiku.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • xxl 10.07.2018

    Bardzo ciekawy i przydatny eksperyment. Chwała eksperymentatorm :)

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.