13.10.2016/11:11

Polacy uwielbiają wieprzowinę

Wieprzowina to najważniejszy gatunek mięsa w polskiej kuchni. Rocznie statystyczny mieszkaniec kraju zjada jej nieco ponad 40 kg, co nie odbiega znacząco od średniej wielkości spożycia w naszym regionie Europy. Dla klienta, który przychodzi do sklepu po schab, polędwiczkę czy karkówkę, liczy się przede wszystkim dobra cena, kraj pochodzenia mięsa i jego atrakcyjny wygląd.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.