REKLAMAKongres Mięsny 2019 - Baner Główny (styczeń - luty 2019)

(fot. materiały prasowe partnera)

Karnawał trwa w najlepsze, a w związku z tym wielu z nas odwiedza lub też organizuje mniejsze, bądź większe domówki dla znajomych. Na tego typu imprezach królują najczęściej własnoręcznie przygotowane dania i przekąski – deski serów i wędlin, sałatki, tartinki, a także słodkości. Coraz częściej wśród tych ostatnich stawiamy na tzw. monoporcje. Wyjaśniamy dlaczego rośnie ich popularność i podpowiadamy co będzie hitem tegorocznego karnawału.

Monoporcja to mini deser, przeznaczony dla jednej osoby, na tzw. „jeden kęs”. Najczęściej są to różnego rodzaju ciastka, muffiny, eklery, musy czekoladowe czy owocowe. Serwowane są w specjalnie przygotowanych do tego celu naczyniach lub papilotkach. Wszystko po to, by zachwycały gości nie tylko smakiem, ale też wyszukaną estetyką. Desery te coraz powszechniej dostępne są w kawiarniach, restauracjach czy cukierniach, ale też na sklepowych półkach w wersji instant, do samodzielnego przygotowania w domu. Co ciekawe, z powodzeniem wypierają one klasyczne ciasta, które do niedawna przynosiliśmy na imprezę w klasycznej blaszce, w której de facto były one chwilę wcześniej wypiekane.

Jak wynika z naszych danych, sprzedaż babeczek, czyli tzw. monoporcji do samodzielnego wypieku, z roku na rok zdecydowanie rośnie. Spektakularny był zeszły rok, kiedy to odnotowaliśmy 62% wzrost tej kategorii rok do roku*. To sprawia, że stale rozwijamy segment monoporcji. W ubiegłym roku stanowił on 21% wszystkich naszych produktów do pieczenia – powiedziała Monika Rożnowska, Starszy Kierownik Marki Delecta, w Bakalland SA.

Pieczenie to fajna zabawa

Z badania, zrealizowanego na zlecenie marki Delecta wynika, że zdaniem 74% ankietowanych, pieczenie ciast ze znajomymi to fajna zabawa, 82% uważa, że to wyraz troski o przyjaciół, a 86% twierdzi, że domowym wypiekiem można okazać uczucia**. Nic więc dziwnego, że wybierając się na karnawałową domówkę, rozgrzewamy piekarniki i odkurzamy długo nieużywane foremki do ciasta. Nawet jeśli nie jesteśmy urodzonymi mistrzami cukiernictwa, znajomi z pewnością docenią nasze starania i dobre intencje. Zawsze też możemy skorzystać z gotowych rozwiązań dostępnych na rynku. Oferta monoporcji w wersji instant jest bowiem naprawdę okazała. Na co warto zwrócić szczególną uwagę?

Modne eklery

Chrupiące ciastko, kremowo-śmietankowe nadzienie i możliwość różnorodnego przyozdobienia – takie właśnie są eklery, które w wielkim stylu wracają na salony. Niegdyś klasyczne, posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą, dziś zachwycają nawet najbardziej wymagających gości – nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Kawiarnie i cukiernie prześcigają się bowiem w sposobach podania tego wyjątkowego deseru. Coraz częściej królują na nich świeże owoce, karmel, praliny czy bakalie. Jednym słowem, ile gustów, tyle eklerów. I to dosłownie, bo dzięki marce Delecta, każdy może stworzyć swoje własne dzieło sztuki. Na rynku dostępne są bowiem Chrupiące Eklery do samodzielnego wypieku w domu. W opakowaniu znajduje się ciasto, które nie wymaga zaparzania oraz rękaw cukierniczy, który pozwoli nadać wypiekowi wymarzony kształt. Zawarty w pudełku krem na bazie kremówki, nie tylko wybornie smakuje, ale również utrzymuje idealną konsystencję podczas napełniania ciastka. Z jednego zestawu można przygotować 15 porcji deseru. Jest to pierwsza tego typu propozycja na rynku.

Poleć innym

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony