25.02.2020/08:30

Czego szukają konsumenci drobiu?

Drób jest najczęściej jedzonym gatunkiem mięsa na świecie, a Polska jest jego największym producentem w Unii Europejskiej. Co więcej, drobiarstwo wciąż pozostaje jedną z lepiej rozwijających się gałęzi polskiego rolnictwa. Polacy najchętniej kupują mięso z kurcząt, którego udział w ogólnym spożyciu drobiu przekracza 80 proc.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.