Jest umowa! Robert Makłowicz i Pamapol wiążą się na 30 lat. Będą tworzyć nowe produkty i planują budowę zakładu produkcyjnego
Grupa Pamapol poinformowała, że podpisała 6 marca br. ze spółką Propinquus, której głównym wspólnikiem jest Robert Makłowicz umowę wspólników, której celem jest rozpoczęcie przez obie firmy współpracy w branży spożywczej, w ramach której będą wspólnie tworzyć nowe produkty. W planach budowa zakładu. Firmy tworzą dział marketingu i sprzedaży.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
7 komentarzy
-
15.03.2023
Podaję oryginalny skład pasztetu z Pamapolu, zobaczcie sami pod czym podpisuje się pan smakosz: Woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka 14%, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa 8%, skórki z kurczaka 6,8%, skórki wieprzowe, kasza manna (z pszenicy), mąka pszenna, sól, mąka sojowa, białka mleka, stabilizatory: cytryniany sodu, substancje zagęszczające: guma guar, guma tara, przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma; białko wieprzowe, emulgator: guma celulozowa; przyprawy, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, cebula, pasternak), czosnek, natka pietruszki, pomidor, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe; cukier, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy (zawiera gluten), barwnik: ekstrakt z papryki; aromaty (zawierają mleko), zioła, maltodekstryna, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Jak widać w ogóle nie ma mięsa. To jest czysty MoM z malutkim dodatkiem podrobów. A do tego masa chemii. -
12.03.2023
Te wszystkie autorytety od mediów po kościelne, wszystko pełne frazesów żądne tylko swojego nic więcej.
-
12.03.2023
Kraść nie kradnie, do oglądania tego co robi nikt nie zmusza też. No ale troszkę więcej szacunku dla swojej publiczności by się przydało. Jak się kasę trzepało na rozpływaniu się nad wyszukanymi pysznościami i delikatesami z najświeżych, ekologicznych składników świata to zejście na konserwy pełne wypełniaczy jest chyba lekkim nieporozumieniem. I co teraz? Będzie na wizji te konserwy z anielskim grymasem twarzy otwierał i wsuwał, udowadniając, że są pyszne i zdrowe? Niestety nie można tego wykluczyć.
-
12.03.2023
Makłowicz przynajmniej uczciwie zarabia na życie. Nie to co pasożyty pisowskie w spółkach skarbu państwa czy w ministerstwach. Podobno u Sasina pętają się całe tłumy młodych ludzi co nie mają co robić i zajmują się ćwiczeniami fizycznymi - a za to wszystko my płacimy.
-
07.03.2023
Najpierw reklamował cukier (jeszcze mi się torebka papierowa zachowała z podobizną), potem delektował się zagraniczną, ekskluzywną kuchnią w dalekich wyprawach kreując się na wielkiego smakosza, a teraz będzie produkował konserwy aż do emerytury. Nie wiem co myśleć.
-
07.03.2023
Jak na razie ceny akcji Pamapolu na GPW nie widać.
-
07.03.2023
To jest syf, ten Pamapol!@ Pan leci na kasę, ohydny skok na kasę! Bez smaku, ale samemu je ze smakiem!
6