22.04.2020/11:58

Kartonowe opakowania do płynnej żywności mogą być w pełni ekologiczne [EKSPERT]

Kartonowe opakowania do płynnej żywności – soków, mleka, zup itd. – przyczyniają się do ograniczania marnowania jedzenia. Mają też wiele zalet z punktu widzenia ochrony środowiska. Prawidłowa segregacja i recykling mogą sprawić, że ich cykl życiowy wpisze się w założenia gospodarki o obiegu zamkniętym. Natomiast pozyskiwanie głównego surowca – celulozy – w ramach certyfikowanej gospodarki leśnej pomaga chronić najważniejsze ekosystemy lądowe – przekonuje Łukasz Sosnowski, prezes Fundacji ProKarton.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.