26.09.2018/16:03

Rynek przetwórstwa rybnego w Polsce czeka dalsza konsolidacja

Rynek przetwórstwa rybnego w Polsce jest jednym z najbardziej rozwiniętych, a zarazem szybko rosnących sektorów branży spożywczej. W latach 2008-2017 skumulowany roczny wskaźnik wzrostu wyniósł 10,11%. Jest to zdecydowanie lepszy wynik niż dynamika przychodów dla całej branży spożywczej w tym samym okresie. Dzięki temu udział przetwórstwa ryb i owoców morza w łącznych przychodach branży spożywczej wzrósł z 2,8% w 2008 roku do 5,8% w 2017.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • WiK0Tor 26.01.2019

    Nie rozumiem tych co nie chcą jeść łososia norweskiego. To chyba jakaś dziwna pozostałość po PRLu

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.