10.03.2020/15:47

Andrzej Gantner, PFPŻ: Producenci słodyczy mogą czuć niepokój w sprawie podatku cukrowego

– Obawiam się, że producenci słodyczy mogą być następni w kolejności, jeżeli chodzi o wprowadzenie podatku cukrowego ­ – powiedział podczas Kongresu Słodycze i Przekąski 2020 Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • Ola 11.03.2020

    Taki skok cenowy z pewnością spowoduje duży wzrost cen w resturacjach, a ile ci lepiej zarabiający po prostu zapłacą więcej 20 czy 30zł za napoje bo nie zrobi im to różnicy, to ci gorzej zarabiający albo nic nie zamówią do picia albo po prostu zrezgunują z wyjścia.

  • Janek 11.03.2020

    Oni w góle zabierają się za to od dupy strony! Najpierw kampanie, profilaktyka, a nie... podatek. Ot geniusze się znaleźli.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.