03.11.2016/12:39

Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a przetwó

Zakres tematyczny spotkania obejmuje: choroby zwalczane z urzędu w kontekście m.in. ASF; pozostałości antybiotyków – jakie procedury dla zakładów i inspekcji nadzoru; dobrostan zwierząt – stosowanie ROZPORZĄDZENIA RADY (WE) NR 1099/2009 z dnia 24 września 2009 r. w sprawie ochrony zwierząt podczas ich uśmiercania w praktyce.

Wśród tematów jest też ubój, oznakowanie oraz umieszczanie na rynku zwierząt oraz mięsa i jego przetworów ze stref związanych z ASF, oraz dyskusja z udziałem panelistów i uczestników spotkania.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.