Carrefour wprowadza dojrzewalnie wołowiny do kolejnych sklepów
Sieć Carrefour wprowadza do kolejnych super- i hipermarketów w Polsce urządzenia, w których w ściśle określonych warunkach prowadzony jest proces dojrzewania mięsa wołowego.
Dojrzewalnie w sklepach Carrefoura można było znaleźć już od wielu miesięcy, ale dotychczas były wprowadzane jedynie w wyselekcjonowanych, prestiżowych lokalizacjach. Od niedawna jednak pojawiają się w kolejnych super- i hipermarketach. Od sierpnia dojrzewalnia działa w Carrefour Targówek, urządzenia można znaleźć także w innych warszawskich sklepach sieci, m.in. w Carrefour Reduta, Carrefour Mokotów, czy supermarkecie premium na Białołęce.
Dojrzewalnie wołowiny, to kolejny projekt po własnych wędzarniach, który ma odróżnić sklepy Carrefour od placówek konkurencji. Wołowina dojrzewa w kontrolowanych warunkach przynajmniej 21 dni, dzięki temu mięso może uzyskać odpowieni smak i kruchość.
Carrefour Polska to multiformatowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce ponad 800 sklepów w 5 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych oraz sieci ponad 40 stacji paliw.
1 komentarz
-
19.09.2016
ciekaw jestem czy to polska wolowina, powinni takze opisac rase z jakiej to mieso pochodzi co pewnie bardziej zainteresuja koneserow oraz amatorow zaglebiajacych sie w ten swiatek
7