27.09.2021/09:42

Ceny cukru pod presją niskich zapasów. Jaką cenę zapłacą detaliści za biały surowiec?

Polska branża przetwórcza i cukiernicza zwiększa zapotrzebowanie na biały surowiec. Rośnie też jego eksport. Do tego dochodzą zawirowania na brazylijskim rynku uprawy trzciny cukrowej, co ma wpływ na ceny cukru w sklepach. Przed nami nowy sezon kontraktowy. Jaką cenę zapłacą detaliści za biały surowiec?

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także