27.06.2019 / 12:58
StoryEditor

Co Polacy jedzą w pracy? Coraz wyraźniejszy nowy trend

(Flickr/risa ikeda)
Brak czasu i konieczność wcześniejszego zakupu składników stanowią największe trudności w przygotowaniu wartościowego posiłku do pracy – wynika z badań przeprowadzonych w ramach panelu Ariadna . Z tych powodów Polacy coraz częściej wybierają dania gotowe, które oferują szybki czas ich przygotowania.

Prawie połowa pytanych stwierdziła, że największą trudność w przygotowaniu posiłku do pracy stanowi brak czasu. Jedna czwarta spośród badanych wskazała także na konieczność zaop...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

wiadomoscihandlowe.pl
04.12.2025 / 18:43
StoryEditor
Develey otwiera nowy zakład w Polsce. Inwestycja wpłynie na krajowy rynek sosów
Develey otwiera nowy zakład produkcyjny w Polsce (fot. materiały prasowe)

Develey Polska otworzył nowy zakład produkcyjny w Łęczycy. Inwestycja łączy modernizację nieużytkowanego od lat obiektu z wdrożeniem technologii wspierających efektywność operacyjną. Jakie znaczenie ma to przedsięwzięcie dla firmy oraz samego regionu?

Develey Polska uruchomił zakład produkcyjny w Łęczycy, określany jako jeden z największych projektów rozwojowych ostatnich lat. Celem inwestycji jest zwiększenie mocy produkc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

12.12.2025 / 13:41
StoryEditor
Podatek tłuszczowy uderzy w branżę mięsną i portfele konsumentów. Sektor krytykuje propozycję Lewicy
Polski rynek mięsa jest sceną, na której nie brakuje wydarzeń przyciągających uwagę opinii publicznej w kraju i za granicą. Mniej lub bardziej poważne afery i skandale są tu chlebem powszednim (fot. Łukasz Rawa/wiadomoscihandlowe.pl)

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP ostro krytykuje tzw. podatek tłuszczowy, którego wprowadzenie proponuje Lewica. Lobbyści branży przekonują, że nowa danina będzie ciosem zarówno dla producentów mięsa i przetworów, jak i dla konsumentów.

SRW wskazuje na rosnące obciążenia branży mięsnej

"Ile jeszcze obciążeń jest w stanie udźwignąć polska branża mięsna? W przyszłym roku sektor będzie musiał zmierzyć się m....

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. grudzień 2025 13:26