10.09.2020/09:40

Czy powrót uczniów do szkół posłuży krytykom branży mięsnej?

Wystarczyło kilka dużych ognisk COVID w zakładach mięsnych w Europie, aby wraz ze zwiększaniem się w Polsce dziennej liczby   zachorowań   na   COVID-19   nastąpiła   intensyfikacja krytyki producentów mięsa. Podstawą krytyki   jest   rzeczywiste,   zwiększone,   ryzyko   wybuchu   ogniska koronawirusa w dużych zakładach. Krajowy Związek Pracodawców i Producentów Trzody Chlewnej Polpig zwraca jednak uwagę, że problem nie dotyczy   tylko   producentów   mięsa,   ale   większości zakładów zatrudniających dużą   liczbę   pracowników.  

Limit 8 bezpłatnych artykułów w miesiącu został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także