10.09.2016/10:28

Dni Alergii i Nietolerancji Pokarmowej

21-23 października 2016 r. w Centrum Targowo-Kongresowym PTAK WARSAW EXPO w Nadarzynie, już po raz trzeci, odbędzie się najważniejsze wydarzenie w Polsce poświęcone alergii, nietolerancji pokarmowej, a także zdrowemu i ekologicznemu stylowi życia.

DNI ALERGII wraz z towarzyszącym mu projektem ECORGANICA już na stałe wpisały się do kalendarza imprez przyciągających kilkutysięczną grupę zainteresowanych osób szukających rozwiązania swojego problemu, lub stawiających zwyczajnie na zdrowie i spełniony styl życia. Jest to bowiem kompleksowe wydarzenie skierowane nie tylko do alergików, ale do wszystkich osób, które świadomie podchodzą do swojego życia i zdrowia, pragną zapoznać się z nowościami na rynku, spotkać z ekspertami, lub czują potrzebę, by coś zmienić w sposobie odżywiania, myślenia, czy dbania o siebie.

Tak jak w latach ubiegłych, Dni Alergii to trzy główne przenikające się i współgrające ze sobą sektory: GLUTEN & FREE FROM:  żywność i napoje bez glutenu, bez laktozy i innych alergenów SKIN CARE:  dermokosmetyki, kosmetyki pielęgnacyjne, odzież specjalistyczna HOME, HEALTH CARE&MED:  sprzęt AGD i medyczny, środki czystości, pościel, środki na roztocza, placówki medyczne, ośrodki wypoczynkowe oraz projekt ECORGANICA, czyli targi zdrowych i ekologicznych produktów:  produkty naturalne, ekologiczne, organiczne oraz vege, strefa wykładów EKO-NATURA poświęcona spotkaniom z ekspertami żywienia, lekarzami, specjalistami z zakresu profilaktyki zdrowia i coachami.

Oprócz bogatej oferty wystawców i możliwości zrobienia zakupów u najbardziej uznanych producentów i dystrybutorów, organizatorzy jak zwykle przygotowali wiele atrakcji dla zwiedzających i bogaty program merytoryczny, m.in:

- konsultacje z lekarzami specjalistami  z warszawskich i ogólnopolskich placówek medycznych (interniści, dermatolodzy, alergolodzy, gastroenterolodzy, dietetycy)

- wykłady specjalistów poświęcone m.in. diecie bezglutenowej, Atopowemu Zapaleniu Skóry, podstawowym alergenom na naszym stole, nietolerancji pokarmowej i jej wpływowi na ogólny stan zdrowia, lecz także zakwaszeniu, skutecznej walce ze stresem, czy diecie BLW.

- dyskusję i możliwość zadawania pytań specjalistom podczas panelu otwartego

- warsztaty i pokazy kulinarne przygotowane przez m.in.: panią Katarzynę Jankowską, uznaną blogerkę, a prywatnie mamę alergika (blog Mama Alergika Gotuje i seria książek), Martę Szloser i Wandę Gąsiorowską, autorki „Polskiej Kuchni bez pszenicy”, Atelier Smaku - czyli Jolę Słomę i Mirka Trymbulaka, autorki metody „AlaAntkowe BLW”  - Joannę Anger i Annę Piszczek, czy twórczynię Akademii Pięć Smaków – Annę Krasucką.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.