09.09.2016/11:19

Dorota Liszka, Maspex: Rośnie zainteresowanie produktami pełnoziarnistymi

Obecnie dla konsumentów bardzo ważnymi czynnikami są: smak, ale także wygoda, szybkość przygotowania posiłku, naturalność użytych składników, jak również możliwość wykorzystania świeżych dodatków. Wzrasta też zainteresowanie produktami pełnoziarnistymi - zauważa Dorota Liszka, menadżer ds. komunikacji korporacyjnej w firmie Maspex Wadowice.

Coraz więcej wolnego czasu spędzamy w kuchni. Wzrasta moda na gotowanie, czy pieczenie w otoczeniu przyjaciół i rodziny. Rośnie popularność magazynów z przepisami kulinarnymi, blogów kulinarnych i wzrasta popularność telewizyjnych programów o tej tematyce. - Coraz odważniej sięgamy po składniki z egzotycznych części świata. Poszukujemy oryginalnych sposobów na przygotowanie niestandardowych wariantów naszych ulubionych, sprawdzonych dań. Chcemy nadać im nowy smak, zaskoczyć naszych bliskich czymś unikatowym – mówi Dorota Liszka. - Na polskich stołach oprócz podstawowego zestawu przypraw: soli, pieprzu i majeranku pojawiają się również kmin, koper włoski, chilli, a także różnego rodzaju zioła. Coraz częściej też pieczemy w domu chleb na bazie mąk dedykowanych do wypieku chleba – dodaje.

- Nasza oferta jest doskonale dopasowana do trendów. Makaron to idealny produkt, pozwalający stworzyć smaczne i atrakcyjne danie, zazwyczaj nie wymagające wysokich umiejętności kulinarnych. Lubella posiada szeroką ofertę makaronów wysokiej jakości z olbrzymią gamą różnych kształtów, ale też z szeroką ofertą, od makaronów do zup Lubella Jajeczna, poprzez makarony do drugich dań z top formami Lubella Classic, makaronów pełnoziarnistych Lubella Pełne Ziarno, aż do  makaronów do dań włoskich Malma – zaznacza przedstawicielka Maspeksu.

Przykładowo podczas komponowania dań na wynos świetnie sprawdza się makaron, który możemy połączyć z nieograniczoną ilością dodatków. Ważnym aspektem jest to, aby nie sklejał się po ugotowaniu i umieszczeniu w pojemniku. - Taką gwarancję dają nam np. makarony Lubella Pełne Ziarno, czy Lubella Classic. Aby zrównoważyć wyrazisty smak orientalnych dodatków i nadać im polskiego akcentu, polecamy makarony Lubella Classic. Ich smak jest na tyle uniwersalny, że stanowi on świetną bazę do najbardziej wyszukanych dań – tłumaczy Liszka. - Mnogość dostępnych kształtów sprawia, że możemy tworzyć z nich co tylko chcemy – podkreśla.

Zauważając trend, że coraz częściej pieczemy chleb w domu Lubella poleca Mąkę Pełne Ziarno 3 zboża marki Lubella lub Pełne Ziarno Pszenna, dedykowane specjalnie do tego typu wypieków. - Najważniejsze deklarowane kryteria wyboru makaronu to sprawdzona marka, przyzwyczajenie i kształt, a także smak, jakość i cena – wylicza menadżer ds. komunikacji korporacyjnej w firmie Maspex Wadowice. Przy wyborze makaronu do zupy ważniejsze staje się przyzwyczajenie, stosunek ceny do jakości, żółty kolor, podczas gdy wybierając makaron do drugich dań znaczenia nabiera szeroki wybór kształtów i rodzajów.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.