26.03.2020/13:41

Dyrektor Browarów Polskich: Konsumpcja indywidualna nie zastąpi braku sprzedaży w gastronomii [KOMENTARZ]

– Sektor gastronomii odpowiada za około 15% wolumenu piwa w Polsce, choć w przypadku najmniejszych browarów ten odsetek jest znacznie wyższy. Zamknięte lokale oznaczają, że w tym kanale sprzedaż będzie wyraźnie niższa – mówi Bartłomiej Morzycki, dyrektor generalny Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.