26.02.2019/12:15

Eksperci PwC: Branża mięsna musi stawić czoła potężnym wyzwaniom

Konsumenci są niezwykle wyczuleni na przypadki zanieczyszczenia czy skażenia żywności, a nawet niezgodności w deklaracji źródeł jej pochodzenia. Branża mięsna, jako jedna z największych branż przemysłu spożywczego w Polsce pod względem wartości produkcji sprzedanej i zatrudnienia, musi stawić czoła wyzwaniom i wdrożyć efektywny system zarządzania ryzykiem kontrahenta, który zapewni, że współpraca zewnętrzna nie stanowi źródła zagrożeń dla ciągłości działania i wyników biznesu – przekonują eksperci firmy PwC.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.