10.08.2018 / 14:11
StoryEditor

Francuskie hipermarkety próbują nowych konceptów click&collect, by wejść do centrów miast

(By stoic1 [CC BY 2.0])
Udziały rynkowe hipermarketów spadają w całej Europie. Francuskie placówki zlokalizowane są głównie na obrzeżach miast. Klienci coraz mniej chętnie wybierają się tam na duże tygodniowe zakupy, które zabierają czas. Coraz częściej wolą kupować online. Sieci próbują do nich dotrzeć, organizując w centrach miast małe punkty odbioru zamówień online. Warto wypróbować ten koncept – uważa Gildas Aïtamer, starszy analityk detalu firmy LZ Retailytics.

Hipermarkety zawsze bazowały na niskich cenach, szerokim asortymencie i zasadzie „wszystko pod jednym dachem”. Te same zalety ma e-commerce, który jednak dodatkowo oferuje wygod...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

11.04.2024 / 15:04
StoryEditor
Jak powstają wędliny w firmie Matthias? Przyjrzeliśmy się produkcji [WIDEO]
Wizyta w zakładzie Matthias (fot. Wiadomości Handlowe)
Matthias to regionalne przedsiębiorstwo zlokalizowane niedaleko Stalowej Woli, ale z ambicjami, by stać się ogólnopolskim graczem. Jak wygląda zakład produkcyjny i jakie wyroby tam powstają?
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 10% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

17.04.2024 / 19:46
StoryEditor
Ruszyło polowanie na pracowników dorywczych. Jaki odsetek firm handlowych ma zamiar zatrudniać personel na godziny?
Zatrudnienie pracowników dorywczych w drugim kwartale roku deklaruje co druga firma handlowa (fot. Shutterstock)
Wiosną więcej firmy szuka pracowników tymczasowych – wynika z najnowszej edycji badania "Wskaźnik Pracy Dorywczej”. Problemem, z jakim przyjdzie się im zmierzyć, może być jednak brak rąk do pracy, albo bardziej zacięta walka o tych, którzy się na taką formę zatrudnienia zdecydują.

Druga w tym roku edycja badania "Wskaźnik Pracy Dorywczej” przygotowywanego przez firmę Tikrow, wskazuje, że na zatrudnienie pracowników tymczasowych w drugim kwartale br. zdecy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

19. kwiecień 2024 08:52