11.03.2013/11:29

Grycan - w zgodzie z tradycją

Fabryk, w których do produkcji lodów wykorzystuje się świeże owoce, praktycznie już nie ma – światowi wytwórcy bazują głównie na gotowych komponentach. Tak jest łatwiej i taniej. Ale Zbigniew i Elżbieta Grycanowie uparli się, że u nich będzie inaczej i postawili na jakość.

Głównym owocem wykorzystywanym w podwarszawskiej fabryce są truskawki, ale do lodów trafiają także kiwi, ananasy, jabłka i szereg innych naturalnych składników. Powstają z nich produkty w ponad 60 smakach – od najbardziej popularnych, takich jak śmietankowe, czekoladowe czy truskawkowe, poprzez sorbety z owoców, aż do chałwowych, makowych czy różanych.  Produkcja w fabryce Zbigniewa Grycana to połączenie rzemieślniczych metod i przemysłowego reżimu technologicznego. Lody powstają według tradycyjnych receptur ze śmietanki kremówki, cukru, mleka i żółtek jaj. Do tak przygotowanej mieszanki dodawane są składniki smakowe: kawa, czekolada, orzechy, bakalie czy owoce.
Z myślą o nowym sezonie Grycanowie przygotowali nową serię lodów, produkowanych na bazie jogurtu naturalnego. W sprzedaży detalicznej pojawią się lody jogurtowe z wiśniami i jogurtowe z truskawkami w opakowaniach 500 ml. – Na pomysł wprowadzenia lodów jogurtowych wpadłyśmy razem z córkami. Długo szukałyśmy sposobu na zamknięcie oryginalnego, lekko kwaskowatego smaku jogurtu naturalnego w lodach. Po tygodniach dociekliwego poszukiwania najlepszej receptury i wielu starannych próbach, udało się nam znaleźć wyjątkowy smak – mówi Elżbieta Grycan. 









(HUW)

Wiadomości Handlowe, Nr 3 (123) Marzec 2013

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.