16.11.2020/09:09

Guinness cztery lata pracował nad recepturą bezalkoholowego piwa. Wycofuje je dwa tygodnie po wprowadzeniu

Guinness wycofuje puszki ze swoim bezalkoholowym stoutem zaledwie dwa tygodnie po ich wypuszczeniu na rynek. Powód? Producent obawia się, że piwo może być skażone mikrobiologicznie.

Browar opisał wycofanie produktu jako „krok zapobiegawczy”, ale jednocześnie ostrzegł, że ewentualne skażenie mikrobiologiczne może powodować, że piwo zaszkodzi konsumentom. Firma namawia każdego, kto kupił Guinnessa 0.0, aby go nie pił i współpracuje ze sklepami, aby usunąć wszystkie produkty z półek.

Do tej pory piwo Guinness w wersji bezalkoholowej wprowadzone było jedynie w Wielkiej Brytanii. Żadne inne napoje Guinnessa nie zostały wycofane.

Guinness 0.0 został wypuszczony na rynek 26 października br., a jego doskonalenie zajęło producentowi cztery lata.
 

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także