16.06.2021/07:52

Handel marnuje 7 proc. żywności w Polsce. Najnowsze badania Federacji Polskich Banków Żywności na RFC2021

Z badań Federacja Polskich Banków Żywności wynika, że w Polsce najwięcej żywności marnują konsumenci. Odpowiadają za aż 60 proc. strat, natomiast handel marnuje tylko 7 proc. Najmniejsze straty w tym zakresie dotyczą gastronomii. Wyniki najnowszych danych na temat marnowania przedstawił Marek Borowski, prezes zarządu FPBŻ podczas 14. Retail & FMCG Congress.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • XY 18.06.2021

    Szkoda tylko, że nie są to badania Federacji. Jak łatwo sie można podpisać pod czyjąś pracą i wynikami.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.