04.01.2019/13:10

Inspekcja Sanitarna ostro polemizuje z raportem NIK ws. dodatków do żywności

W opublikowanym wczoraj raporcie NIK alarmuje, że brakuje właściwego nadzoru nad stosowaniem dodatków do żywności, oznaczonych różnego rodzaju „E” – konserwantów, przeciwutleniaczy, emulgatorów czy wzmacniaczy smaku. W odpowiedzi Główny Inspektorat Sanitarny opublikował informację o nadzorze nad substancjami dodatkowymi w żywności, w której zdecydowanie polemizuje z tezami zawartymi w raporcie Najwyższej Izby Kontroli.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • uważny konsument 05.01.2019

    Niech ktos sie przyjrzy temu, w ilu produktach dodaje sie syrop glukozowo-fruktozowy i olej palmowy!!! Obie rzeczy sa watpliwe zdrowotnie!!!

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.