08.04.2019/13:43

Koncerny spożywcze masowo uzdrawiają receptury produktów [BADANIE DELOITTE]

Już 70 proc. firm zmniejszyło ilość cukru i soli w swoich produktach spożywczych i napojach – podaje The Consumer Goods Forum, organizacja promująca działania prozdrowotne, w najnowszym raporcie przygotowanym we współpracy z firmą doradczą Deloitte.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • xxxx 09.04.2019

    Tytuł ponad treść.

  • zirytowany konsument 08.04.2019

    Jakie uzdrawianie receptur? Bo gdy idę do marketu i przeglądam skład produktów, to co chwila muszę odkładać towar na regał bo zawiera: albo syrop glukozowo-fruktozowy, albo olej palmowy, albo benzoesan sodu albo aspartam!

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.