15.02.2017/19:20

Koncerny spożywcze sprzedają na rynku Europy Centralnej gorszą żywność?

Słowackie organizacje obrony praw konsumentów są zdania, że popularne marki używają gorszej jakości składników i oferują gorszej jakości jedzenie w Europie Środkowej i Wschodniej, niż w Niemczech i Austrii – informuje gazeta.pl.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • Mimi 23.02.2017

    Standard. Prawda'ą jes ze środki piorące i chemia w Niemczech jest inna ( lepsza) niż u nas i nikt tego nie ukrywa - zasłaniają sie wynikami konsumentów , ze niby my , Polki wolimy gorsze (delikatniejsze i tym samym nie dopierające proszki Hehehe). Dlaczego wiec baby zabijają sie i chemię z Niemiec?

  • Beengood_bee 15.02.2017

    Proceder ten jasno wskazał Matt Simister z Tesco w 2013 r. przed Izbą Lordów: "...w wielu przypadkach oferujemy produkty klasy pierwszej w Wielkiej Brytanii, a klasy drugiej na rynkach żywności środkowej i wschodniej Europy". Memory five i wszystko jasne. Smacznego.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.