16.02.2017/11:55

Kongres Mięsny 2017: Nowe trendy i innowacje

Kongres Mięsny to najważniejsze spotkanie poświęcone w pełni branży mięsnej, łączące ze sobą kluczowych graczy wpływających na rozwój rynku. Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się 28 lutego w warszawskim hotelu Marriott. Partnerem platynowym Kongresu Mięsnego 2017 jest Credit Agricole.

Kongres mięsny to doskonałe miejsce na zdobycie unikalnej wiedzy na temat rynku mięsa, a także wymianę doświadczeń i kontaktów. Prelekcje ekspertów przybliżą uczestnikom najnowsze dane na temat cen surowców, trendów i czynników kształtujących rynek mięsa i wędlin, a także zdefiniują perspektywy rozwoju poszczególnych segmentów rynku. Wśród prelegentów znajdują się m.in. Jakub Borowski, główny ekonomista Credit Agricole Bank Polska, który przedstawi tendencje i perspektywy zmian w strukturze globalnego spożycia mięsa; Grzegorz Mech, strategic insight manager w GfK Polonia, który odpowie na pytanie – czego oczekuje konsument od rynku wędlin i dań convenience; a także Honorata Jarocka, analityk firmy Mintel, która nakreśli rolę innowacji na rynku produktów mięsnych.

Kai Oltmann, dyrektor marketingu Sealed Air Food Care przedstawi wyzwania, związane z coraz ostrzejszą konkurencją, stojące przed rynkiem świeżego mięsa czerwonego. Marzena Trajer, dyrektor Agencji Rynku Rolnego wskaże kierunki rozwoju eksportu produktów mięsnych. Natomiast o możliwościach wsparcia dla polskich firm zainteresowanych ekspansją zagraniczną opowie Bartłomiej Lewandowski z Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu.

Marta Gadomska-Gołąb, radca prawny z kancelarii Wierzbowski Eversheds Sutherland przeanalizuje wyzwania prawne dla branży mięsnej w bieżącym roku. Z kolei Paweł Brzeziński, dyrektor handlowy ds. sprzedaży nowoczesnej w firmie JBB zapozna uczestników z prezentacją „Jakość i bezpieczeństwo żywności w przemyśle mięsnym”. René Maillard, dyrektor Belgian Meat Office wyjaśni jakie czynniki doprowadziły do sukcesu belgijskich eksporterów wieprzowiny. Wojciech Czyż, dyrektor handlowy Nagel Polska opowie o szansach, jakie stwarzają przed firmami mięsnymi nowoczesne narzędzia logistyczne.

KLIKNIJ I JUŻ DZIŚ ZAREJESTRUJ SIĘ NA KONGRES MIĘSNY 2017!

Poza serią prelekcji, w takcie Kongresu Mięsnego odbędą się dwie debaty. Podczas pierwszej z nich, zatytułowanej „Przemysł mięsny – czas nowych wyzwań” uczestnicy panelu będą dyskutowali m.in. o obecnym stanie i perspektywach rozwoju sektora mięsnego w Polsce, inwestycjach prorozwojowych w branży mięsnej i eksporcie. Spróbujemy także odpowiedzieć na pytanie - czy nowe regulacje rozwiążą problemy związane ze współpracą producentów z sieciami handlowymi? W debacie wezmą udział: Radosław Chmurak, wiceprezes, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu w firmie Tarczyński; Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu; Zbigniew Nowak, prezes ZM Nowak; Jakub Olipra, ekonomista, Crédit Agricole Bank Polska; Piotr Skurzyński, radca prawny, kancelaria Wierzbowski Eversheds Sutherland, oraz Adam Zdanowski, dyrektor ds. eksportu w ZM Wierzejki.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.