18.03.2020/12:56

Koronakryzys może być momentem przełomowym w rozwoju marek lokalnych [ANALIZA]

Jednym ze skutków przetaczającej się przez świat pandemii COVID-19 może być skokowy wzrost zainteresowania konsumentów – a tym samym detalistów – żywnością produkowaną lokalnie. Produkty importowane z regionów, w których liczba zakażeń i zachorowań jest wysoka, budzą obawy klientów. Obecna sytuacja będzie więc pośrednio sprzyjać rosnącej popularności produktów lokalnych – analiza firmy Nielsen.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Kuba 18.03.2020

    Szczerze, to w to wątpię. Trudno, aby banany, kiwi czy zwykły ryż produkować w Polsce. Więc, wyboru w regionalnych produktach jest dość skromny. Na samym mleku i mące daleko się nie pojedzie.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.