18.03.2020/12:56

Koronakryzys może być momentem przełomowym w rozwoju marek lokalnych [ANALIZA]

Jednym ze skutków przetaczającej się przez świat pandemii COVID-19 może być skokowy wzrost zainteresowania konsumentów – a tym samym detalistów – żywnością produkowaną lokalnie. Produkty importowane z regionów, w których liczba zakażeń i zachorowań jest wysoka, budzą obawy klientów. Obecna sytuacja będzie więc pośrednio sprzyjać rosnącej popularności produktów lokalnych – analiza firmy Nielsen.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Kuba 18.03.2020

    Szczerze, to w to wątpię. Trudno, aby banany, kiwi czy zwykły ryż produkować w Polsce. Więc, wyboru w regionalnych produktach jest dość skromny. Na samym mleku i mące daleko się nie pojedzie.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.