01.03.2020/09:55

Koronawirus paraliżuje handel detaliczny, produkcję i łańcuch dostaw w Azji i Europie [PRZEGLĄD WYDARZEŃ]

Zamknięte sklepy i restauracje, a także oddziały producentów, braki na półkach, masowe zamawianie produktów przez Internet, ograniczony do minimum kontakt z pracownikiem podczas dostaw do domów – to tylko niektóre przykłady na to jak świat handlu reaguje na rozprzestrzeniającego się na świecie koronawirusa. Wielu przedstawicieli detalistów przyznaje, że odbije się to na ich wynikach finansowych.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • eraz 11.03.2020

    Restauracja jest miejscem, gdzie gość wchodzi, siada przy stole, siedząc wybiera, co chce, a kelner mu przynosi zamówienie do stołu. W restauracji je sie sztućcami, z talerza. Gdy zaś sam stoisz w kolejce, a potem sam niesiesz sobie jedzenie do stołu to jesteś w barze samoobsługowym. Jednak nawet w barze są normalne talerze oraz sztućce (metalowe). Wciąż jesz jak człowiek. Natomiast, gdy stoisz w kolejce, czekasz jak pies na zamówienie, potem sam niesiesz je do stołu, jesz z plastikowej tacki, gołymi rękami z tektury, a potem sam po sobie sprzątasz, to schodzisz do poziomu fast food. Litościwa nazwa... McDo, KFC i cala reszta sa lokalami samoobslugowymi, barami szybkiej obslugi, fast foodami.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.