17.01.2014/14:19

Kulinarne inspiracje z Almette

Almette z kolorowym pieprzem był bohaterem kolejnych warsztatów, zorganizowanych dla dziennikarzy przez firmę Hochland Polska. Tym razem spotkaliśmy się w klimatycznych wnętrzach stołecznej restauracji AleGloria. Okazuje się, że Almette z kolorowym pieprzem dopełnia smak tak wymyślnych dań, jak Carpaccio z burakami, Cannelloni z szynki parmeńskiej oraz Wrapów. Autorem przygotowanych specjalnie na tę okazję przepisów jest David Gaboriaud, jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia. Było wspólne gotowanie, niekończące się rozmowy, degustacje a także pisanie życzeń do świętego Mikołaja. Spotkanie poprowadziła, zaprzyjaźniona z producentem Almette, Katarzyna Pakosińska, znana konferansjerka kabaretowa, a reprezentujący firmę Hochland Polska Jacek Wyrzykiewicz mówił o innowacyjnym podejściu do potraw i zachęcał wszystkich do kulinarnych eksperymentów.

(ATE)

Wiadomości Handlowe, Nr 1 (131) Styczeń 2013

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.