Mleko UHT – fakty i mity
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
4 komentarze
-
24.03.2023
Ludzie nie czytacie ze zrozumieniem,mleko odtłuszczone..
Jak byk pisze że mleko UHT jest pozbawione pewnych bakterii( bakterii podpuszczkowych związanych z fermentacją ) co wpływa na brak możliwości zrobienia kwaśnego mleka.
Wiedza na poziomie płaskoziemców. -
04.12.2022
Straszne głupoty. Największą trucizną jest właśnie mleko "uhate". Ktoś z Państwa widział na obecnym "mleku" (lub raczej barwionej wodzie) śmietankę jak na mleku kiedyś? Próbował ktoś zrobić własne "kwaśne mleko"? A może ktoś z Państwa próbował z obecnego bialego płynu zrobić masło? Nie? To spróbujcie. Nie da się, bo to nie jest mleko. Przykre. Sam wychowałem się na mleku "prosto od krowy" i nie miałem żadnych problemów alergicznych, zdrowotnych czy jakichkolwiek innych. A teraz? Co rusz jakieś dziwne zjawiska u dzieciaków. Poza tym jeszcze jeden fakt. Artykuł przeczy sam sobie. W jednym miejscu jest napisane, że mleko odtłuszczone jest mniej wartościowe od mleka pełnotłustego, a w innym teierdzi coś innego. Nawet pisząc artykuł, trzeba zwracać uwagę na to, co chce się przekazać czytelnikowi (choć wiele osób czyta artykuły bez zrozumienia i przyjmuje wszystkie brednie bez zastanowienia)
-
16.03.2022
co za brednie
-
23.05.2017
Jak to jest dokładnie z tym spożyciem po otwarciu „uhatego”? Zalecane jest, tak jak tu napisano, spożyć do 48 godzin po otwarciu, ale co właściwie dzieje się z tym mlekiem po tym czasie? Objawów zepsucia nie widać, nie czuć. Mi się zdarza pić tygodniowe, a nawet 2-tygodniowe. Bardzo się truję? Jak?
7