19.09.2013/13:15

Mleko UHT – fakty i mity

Mleko z kartonu pachnie inaczej niż to wprost od krowy. UHT to proces obróbki chemicznej. Mleko odtłuszczone jest mniej wartościowe od pełnotłustego. Istnieje wiele mitów na temat jednego z podstawowych składników naszej diety. Pora się z nimi rozprawić.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • 3+3 23.05.2017

    Jak to jest dokładnie z tym spożyciem po otwarciu „uhatego”? Zalecane jest, tak jak tu napisano, spożyć do 48 godzin po otwarciu, ale co właściwie dzieje się z tym mlekiem po tym czasie? Objawów zepsucia nie widać, nie czuć. Mi się zdarza pić tygodniowe, a nawet 2-tygodniowe. Bardzo się truję? Jak?

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.