Nowości w Purella Superfoods - linia Purella SuperSuple
Purella Superfoods stawia na nowe kategorie. Kolejną odsłonę tworzą Superfoods zamknięte w wygodną formę kapsułki wegańskiej.
Linię Purella SuperSuple tworzy 8 produktów: Kurkuma, Moringa, Jagody Acai, Jagody Camu Camu, Ashwagandha, Maca, Jagody Maqui, Chlorella.
- Nie chcemy być postrzegani jako firma produkująca suplementy, jednakże nasze testy pokazały nam, że Polacy lubią wygodną formę kapsułki i podczas naszych licznych wywiadów dowiedzieliśmy się, że będzie to dobra droga promowania superfoods. Tworząc to rozwiązanie chcieliśmy być maksymalnie blisko natury, dlatego wszystkie superfoods zamknięte w kapsułce pochodzą tylko i wyłącznie z naturalnych ekstraktów nie zawierają żadnych sztucznych wypełniaczy. Co więcej nasze kapsułki są certyfikowane przez międzynarodową organizację VCAPS i są przeznaczone dla Wegan. W tej linii chcieliśmy wybrać produkty o maksymalnych wartościach odżywczych, które spełniają konkretne funkcje poszukiwane przez konsumentów - mówi przedstawiciel producenta.
MACA, czyli peruwiański żeń-szeń znajduje się w diecie przygotowywanej przez NASA dla astronautów, a także wykorzystywana jest przez himalaistów, aby zwiększyć pojemność tlenową krwi. Bogata w witaminy z grupy B, witaminę A i E, sole mineralne i minerały: żelazo, potas, magnez świetnie podnosi poziom energii i witalności.
MORINGA znano jako drzewo życia, jest bogata w mikroelementy takie jak fosfor, chrom, mangan, wspiera funkcjonowanie kości i stawów, wspomaga pracę wątroby i reguluje procesy trawienne, a także pomaga usuwać toksyny z organizmu. Dzięki swoim właściwością jest idealną rośliną wspierającą witalność organizmu każdego dnia.
JAGODY ACAI to superjagoda, z ogromną ilością antyoksydantów wpływających na opóźnienie procesów starzenia organizmu. Jagody są bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, żelazo, witaminę E. Wspomaga procesy odchudzania.
CHLORELLA to najbogatsze znane źródło chlorofilu - wspomaga i reguluje pracę układu pokarmowego oraz utrzymuje prawidłowy poziom ciśnienia krwi oraz cholesterolu
Pomaga usuwać toksyczne produkty przemiany materii oraz metale ciężkie
67% RWS* w dziennej porcji beta-karotenu, czyli prowitaminy A, która wpływa na stan błon śluzowych i skóry. Chlorella jest idealnym produktem oczyszczającym nasz organizm z toksyn.
JAGODY MAQUI są określane drzewem życia dzięki swoim właściwościom. Są bogate w antyoksydanty, witaminy z grupy B i wapń. Pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi
Działają przeciwwirusowo i antybakteryjnie.
JAGODY CAMU CAMU to owoc, który ma do 50% więcej witaminy C niż pomarańcze, 2-3 razy więcej witaminy C niż acerola. Zawiera wapń, potas, żelazo, fosfor, niacynę. Wpływa pozytywnie na skórę, włosy, paznokcie.
9