01.06.2020/10:18

Analityk BNP Paribas: Obniżki cen mięsa w sklepach to wynik sytuacji na rynku, ale też pogorszenia się nastrojów konsumentów

W drugiej połowie marca w sklepach obserwowaliśmy gwałtowny wzrost cen mięsa, co wynikało głównie z tego, że konsumenci robili „zakupy na zapas”. W kolejnych tygodniach sytuacja ta zaczęła się stabilizować. Obecne obniżki cen produktów mięsnych, wynikają głównie z silnego spadku cen żywca drobiowego i wieprzowego, przy jednoczesnej ich wysokiej podaży na rynku krajowym – mówi dr Magdalena Kowalewska, analityk sektora rolno-spożywczego w Banku BNP Paribas.

Limit 8 bezpłatnych artykułów w miesiącu został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.