13.07.2017/11:27

Ograniczenie marnowania żywności fundamentalnym wyzwaniem dla handlu, producentów i konsumentów

Co roku w Unii Europejskiej marnowane jest ponad 21 mln ton żywności. Aż 35% Polaków przyznaje się do wyrzucania produktów spożywczych z powodu utraty daty ważności lub złego przechowywania. Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji zrzeszająca firmy detaliczne i dystrybucyjne wraz z Federacją Polskich Banków Żywności podjęły działania, aby zapobiec temu problemowi.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.