03.02.2020/09:50

Opłata cukrowa to ciche wsparcie dla produkcji i spożycia... piwa?

Instytut Staszica przekonuje w swoich analizach, że rząd Prawa i Sprawiedliwości decydując się na "walkę" z cukrem w napojach tak naprawdę... wesprze rynek piwa i innych niskoprocentowych alkoholi.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

3 komentarze

  • Leon 3 04.02.2020

    Pisowi chodzi o kasę, zbliżają się wybory prezydenckie i chcą mieć kasę na korupcyjne przekupywanie Polaków.

  • Konrad 04.02.2020

    słodycze są odpowiedzialne za 7% spożywanego cukru a napoje średnio 20% ale w grupie wiekowej młodzieży aż 40% jak podaje IŻŻ. Podatek jest złym pomysłem ale pytanie gdzie się znajduje pozostały cukier? W jakich wyrobach?

  • lolmen 03.02.2020

    Głupi pomysł! I niczego nie poprawi, a splajtuja polskie firmy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.