Cena cukru wzrośnie nawet dwukrotnie! Podwyżek nie da się uniknąć. Kto jest temu winny?
Pod koniec roku cena cukru może wzrosnąć nawet dwukrotnie – zapowiada Roman Kubiak, prezes Pfeifer & Langen Polska w rozmowie z money.pl. Uzasadnia to rosnącym kosztem uprawy buraków cukrowych.
Pozostało jeszcze 86% tekstu.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
3 komentarze
-
03.07.2022
Gabriel Janowski miał rację. Za to właśnie, że nie chciał dopuścić do upadku i sprzedaży cukrowni. No i dziś mamy to co mamy. Cukrownie mamy ale nie polskie. Kapitał zbija ktoś inny. Ciemny lud kupuje to co PiSdy(ktuje)
-
09.06.2022
Kupiłam 30kg po 2.50zł/kg i mam w nosie wasze spekulacje.
-
09.06.2022
jak zwykle nakręcają koniunkturę i łupią nas po kieszeni! Może trzeba więcej importować z poza Unii???
3