24.08.2020/20:15

Polacy jedzą częściej ryby niż Niemcy a rzadziej niż Francuzi. Ujawniono statystyki z 25 krajów

Ponad 60 proc. Polaków spożywa ryby i owoce morza średnio raz w tygodniu – wynika z badań zleconych przez Norweską Rada ds. Ryb i Owoców Morza, która co roku przeprowadza badania na 25 rynkach, w tym również w Polsce. Dzięki ankiecie pozyskiwane są informacje o nawykach żywieniowych konsumentów. 

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.