01.06.2021/10:09

Polacy lubią kefiry i maślanki. Rośnie rynek napojów mlecznych fermentowanych

W ostatnich latach rynek napojów mlecznych fermentowanych wzrasta. Trend ten najmocniej widać w kategorii kefirów. Dowodem są chociażby nowe marki, które pojawiają się na sklepowych półkach.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Konsument kefiru 01.06.2021

    Nie liczy się ilość ale jakość. Jako smakosz kefirów i ich namiętny producent w zaciszu czterech ścian własnego mieszkania z ziaren kefirowych, również często sięgam po sklepowe produkty i z ubolewaniem stwierdzam, że na półkach lad chłodniczych jest coraz więcej dziadostwa, które z kefirem jedyne co ma wspólne to nazwa. Jeżeli w danym produkcie mamy mleko w proszku mające na celu uzyskanie bardziej gęstej konsystencji "kefiru", to nie ma mowy o żadnym kefirze tylko jakiejś jego imitacji bo taki produkt wokół prawdziwego kefiru nawet nie stał.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także