10.12.2020/11:40

Polacy wybierają drób ze znakiem jakości

W Polsce najczęściej wkładanym do koszyka mięsem jest drób – wynika z najnowszego badania preferencji żywieniowych Polaków, przeprowadzonego w ramach kampanii Diamond XPC „Bezpieczne z Natury”  . Wybiera go ponad połowa ankietowanych (57 proc.),. Lubimy jeść mięso dobrej jakości, certyfikowane i z pewnego źródła.  

Świadomi konsumenci preferują produkty o prostym składzie i wysokiej jakości, wytworzone z naturalnych składników i pozbawione sztucznych dodatków. Polscy klienci, na sklepowych półkach, szukają przede wszystkim produktów drobiowych ze znakiem jakości. Ponad 73 proc. Polaków przyznaje, że przy wyborze mięsa i jaj zwraca uwagę na znaki jakości i certyfikaty twierdząc, że takie produkty są bezpieczniejsze oraz spełniają wysokie standardy higieniczne i sanitarne. Blisko 66 proc. konsumentów deklaruje, że jest wstanie zapłacić więcej za mięso posiadające znak jakości, jako gwarancję świeżości i niezmiennej jakości. Coraz więcej osób traktuje sposób żywienia, jako długofalową inwestycję w zdrowie fizyczne i psychiczne. W myśl zasady: mniej znaczy więcej, wybieramy produkty droższe, ale lepsze jakościowo. 

Teraz sięgając po mięso i jaja oznaczone znakiem jakości Diamond XPC „Bezpieczne z Natury” otrzymujemy produkty o ponadprzeciętnej jakości, pochodzące z wiarygodnego źródła oraz o podwyższonym profilu bezpieczeństwa, poprzez zmniejszenie ryzyka wystąpienia Salmonelli. To produkty szyte na miarę potrzeb współczesnego konsumenta, dla którego bezpieczeństwo żywności i najwyższa jakość są priorytetami.     

Więcej informacji o Znaku Jakości Diamond XPC „Bezpieczne z Natury” na stronie www.bezpieczneznatury.pl

 

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także