06.04.2023/12:44

Pomimo trudności rynek czekolady ma się dobrze. O ile wzrośnie w tym roku?

Aktualnie branża spożywcza zmaga się z wieloma trudnościami. Przede wszystkim wysokim cenami, kosztami produkcji czy załamaniu się łańcuchów dostaw. Mimo tego, rynek czekolady ma się w Polsce dobrze. Według prognoz, w tym roku urośnie on nawet o 5 proc. – wynika z raportu wywiadowni gospodarczej Dun & Bradsteet.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • żal 08.04.2023

    Podobno w przypadku dziecka wystarczą 2 kostki czekolady z E476, żeby przekroczyć dzienną bezpieczną normę. No ale biznes ma się dobrze, to najważniejsze przecież!

  • Nickt 06.04.2023

    No ma się tak świetnie, że czekolada 100g z orzechami Wedla kosztuje w Polsce 9zł, a ta sama w UK w Tesco - 5zł. Fajnie? Fajnie. Do tego receptury pozmieniane, smaku i zapachu już nie ma jak dawniej, wszystko ze sztucznymi dodatkami udającymi prawdziwy tłuszcz kakaowy.

    Uważajcie zwłaszcza na polirycynooleinian poliglicerolu czyli E476. Spróbujcie znaleźć czekoladę w której to się nie pojawiło od pewnego czasu.

    Także ja już dziękuję bardzo. Zrobienie prawdziwej czekolady w domu to jest kwestia pół godziny. Pozdrawiam myślących.

Zostaw komentarz Komentarz dodany pomyślnie - oczekuje na weryfikację

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także