Pomimo trudności rynek czekolady ma się dobrze. O ile wzrośnie w tym roku?
Aktualnie branża spożywcza zmaga się z wieloma trudnościami. Przede wszystkim wysokim cenami, kosztami produkcji czy załamaniu się łańcuchów dostaw. Mimo tego, rynek czekolady ma się w Polsce dobrze. Według prognoz, w tym roku urośnie on nawet o 5 proc. – wynika z raportu wywiadowni gospodarczej Dun & Bradsteet.
Pozostało jeszcze 94% tekstu.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
2 komentarze
-
08.04.2023
Podobno w przypadku dziecka wystarczą 2 kostki czekolady z E476, żeby przekroczyć dzienną bezpieczną normę. No ale biznes ma się dobrze, to najważniejsze przecież!
-
06.04.2023
No ma się tak świetnie, że czekolada 100g z orzechami Wedla kosztuje w Polsce 9zł, a ta sama w UK w Tesco - 5zł. Fajnie? Fajnie. Do tego receptury pozmieniane, smaku i zapachu już nie ma jak dawniej, wszystko ze sztucznymi dodatkami udającymi prawdziwy tłuszcz kakaowy.
Uważajcie zwłaszcza na polirycynooleinian poliglicerolu czyli E476. Spróbujcie znaleźć czekoladę w której to się nie pojawiło od pewnego czasu.
Także ja już dziękuję bardzo. Zrobienie prawdziwej czekolady w domu to jest kwestia pół godziny. Pozdrawiam myślących.
3